Táto torta je dokonalou harmóniou chutí. F1 s jemnou čokoládovou príchuťou sa krásne dopĺňa s arašidovým maslo a javorovým sirupom, zatiaľ čo ovsené vločky prinášajú extra vlákninu a antioxidanty.
Ingrediencie
- 1 1/2 porcie (39 g) F1 s jemnou čokoládovou príchuťou
- 2 porcie (56 g) Proteín Drink Mix
- 120 g ovsených vločiek
- 200 ml polotučného mlieka
- 25 ml javorového sirupu
- 75 g hladkého alebo hrudkovitého arašidového masla
- 50 g tmavej čokolády (72%), nasekanej
Postup
Predhrejte rúru na 180°C (teplovzdušnú na 160°C). Vyložte dno 20 cm tortovej formy papierom na pečenie a steny formy potrite trochou masla (alebo oleja). Prášok F1, Proteín Drink Mix a vločky zmiešajte spolu v miske a pridajte štipku soli. V inej miske spolu premiešajte mlieko, javorový sirup a arašidové maslo. Urobte jamku v strede suchých prísad a vlejte do nej mokrú zmes. Dobre vymiešajte. Zmes vyklopte do pripravenej tortovej formy a povrch jemne zarovnajte. Posypte nasekanou čokoládou a formu vložte do stredu rúry. Pečte 20 minút, kým nebude v strede upečená. Nechajte 10 minút vychladnúť vo forme, potom tortu opatrne vyberte a položte na tanier. Ak chcete, môžete poprášiť trochou kakaového prášku.
Výživové hodnoty na jednu porciu
170 kcal, 8 g bielkovín, 2g vlákniny, 7 g tukov, 18 g sacharidov, 8 g cukrov